Prolećni detox organizma

Krenulo je proleće koje ćemo iskoristiti da napunimo organizam vitaminima i mineralima i da ga očistimo od toksina. U zimskoj prehrani najviše nedostaje sveže voće i povrće, a nedostatak takve hrane dovodi do hroničnog umora, depresije i pada imuniteta.

Detox organizma možete uraditi bilo kada, ali proleće je najbolje vreme za tako nešto. Ritam našeg tela je usko povezan sa ritmom prirode.

Prolećni detox organizma u 5 koraka

Čišćenje organizma ne mora biti komplikovano. Pridržavajte se ovih jednostavnih uputstava i uskoro ćete se osećati puni energije.

Voće – Konzumirajte što više voća. U bilo kojem obliku – sveže, suvo, smrznuto ili u sokovima – voće će vam doneti energiju i vitalnost.

Voda – Pijte što više vode! Voda je presudna za naše zdravlje, jer igra ulogu u svim fiziološkim procesima organizma. Voda je neizostavan deo svake detoksikacijske dijete. Pijte 8-10 čaša vode svaki dan. Voda pomaže eliminaciji toksina iz organizma, poboljšava metabolizam, raspoloženje i izgled kože.

Povrće – posebno zeleno povrće (brokoli, kelj, spanać) je bogato vitaminima i mineralima, poboljšava imunitet, čisti organizam od toksina i uz sve to sadrži jako malo kalorija! Jedite ga što više možete, u sirovom obliku, dinstano ili kuvano na pari, u salatama ili domaćim zelenim sokovima.

Integralne žitarice i mahunarke su odličan izvor antioksidanata, vitamina, minerala, proteina i dijetalnih vlakana. Uključite u vašu prehranu divlji ili smeđi pirinač, hleb od integralnog brašna, kus-kus, heljdu, integralnu testeninu, različite vrste mahunarki.

Limun je idealna namirnica za detoksikaciju, jer pomaže u eliminisanju toksina iz organizma. Započnite dan sa čašom tople vode, u koju ste istisnuli pola limuna. Odmah ćete se osećati bolje, a nakon nekog vremena primetićete da imate više energije i gubite kile.

Detox-2

Ceđeni sokovi za detoksikaciju organizma od voća i povrća prepuni su dragocenih enzima koji će obezbediti energiju, pokrenuti životne procese i snabdeti vas svim potrebnim vitaminima i mineralima.

Strada Kitchen and Bar u svojoj ponudi ima veliku paletu ceđenih sokova, kako standardnih, tako i u kombinacijama: Power, Relax, Bomb, Break, Detox, Immuno, a nudimo vam i opciju da sami izaberete voće i povrće i izmiksujete svoj zdravi prirodni koktel.